Ålesund Kristne Senter er en lokal evangelisk kirke som teologisk sett hører hjemme i den pinsekarismatiske delen av kristenheten. Kirken ble startet i 1991 med gudstjenester i et kjellerlokale på Åse. Senere flyttet vi til større lokaler på Emblem, før vi etter noen år der kjøpte pinsemenighetens lokaler i Borgundveien. Her ble vi værende til vi kjøpte våre nåværende lokaler i Storevågen i Blindheimsbreivika i 2007.

Menigheten har medlemmer i alle aldre og fra mange ulike nasjoner. Som et fellesskap av troende vil vi bygge hverandre opp i sannhet og kjærlighet. Vi ønsker å dele med andre det fantastiske evangeliet at Jesus døde for våre synder og har åpnet veien til Gud. Forkynnelsen bygger på hele evangeliet, med tro på Bibelen som Guds ord. Vi tror at Guds Ord og Jesu kjærlighet kan forvandle ethvert menneskes liv. Vi tror også at alle, unge som gamle, kan vokse i troen på Gud til åndelig modenhet.

I februar 2016 feiret vi kirkens 25-års jubileum. Vi er takknemlig for det som har vært, men gleder oss enda mer til det som ligger foran! Gud er trofast!